Kurstips

Skogskurs för tjejer – en satsning för hela skogssektorn

Ut i skogen tjejer! Ta chansen att tillbringa fyra härliga sommardagar på skogskurs i Bergslagens skogar. Välkommen till en långhelg fullspäckad med naturupplevelser, skogsaktiviteter och information om hur du kan jobba med skog i ditt framtida yrkesliv.

Under kursens fyra dagar kommer deltagarna få inblickar i hur det är att studera till jägmästare och skogsmästare. Kursdeltagarna får även tillfälle att träffa yrkesverksamma skogsmästare och jägmästare som berättar om hur det är att jobba inom skogsbranschen och vilken variation av yrkesmöjligheter det finns! De får även testa på hur man kan arbeta i skogen och få insikt om skogens alla värden.

På kvällarna kommer det att bjudas på studentsittning, grillafton och andra trevliga aktiviteter.

Skogskurs för tjejer är ett projekt som drivs av fakulteten för skogsvetenskap på SLU, där syftet är att bredda rekryteringen till SLU:s skogliga utbildningar jägmästare (Umeå) och skogsmästare (Skinnskatteberg). Det primära målet är att få en jämnare könsfördelning, det sekundära är att locka fler tjejer som saknar en direkt skoglig anknytning och som kommer från storstadsregionerna. Kursen, som arrangeras av fem studenter, går för femte året i rad 2013.

Kursen vänder sig till dem som ännu inte gjort sitt val av högskoleutbildning (lägsta ålder är 16 år). Vi tror att det finns många tjejer som inte tänkt på att de skulle kunna arbeta med skog i sitt framtida yrkesliv och det är till dem vi vill nå ut.

Kursen hålls 8-11 augusti på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Den subventioneras av SLU och kostar därmed endast 500 kr/person inkl. mat, logi och aktiviteter. Anmälan görs genom att deltagarna sätter in 500 kr på BG 467-5716. Där anger de namn, adress och telefonnummer, samt mailar dessa uppgifter till skogskurs@stud.slu.se. Sista anmälningsdag är 30/6. Antalet platser är begränsade.

Kontakt:
Hanna Wickberg
hawi0001@stud.slu.se
tel: 073 583 81 34

Share