Redo för ny säsong i skogen

Skogskällingarna har haft sin årliga kursdag för grundskötsel av motorsåg och röjsåg. Meckardagen är ett roligt sätt att sköta om sin maskin så den håller längre och är säker att anväda. Dagen är till både nybörjaren och för den erfarne.

Vi gick igenom de delar som är viktigast att man ser över för både motorsåg och röjsåg. I första hand rengöring av luftfilter, kylsystem och bränslefilter. Sedan kontroll att kedja, svärd och tändstift inte är skadade och att drivhjul och dragsnöre är helt. Avslutningsvis filade vi tänder och ryttare och skränkte om det behövdes.

Nu är skogskällingarna och deras sågar rena och redo för en ny säsong i skogen.


Tack till Ulf Arvidsson som visar oss och ger oss tips och tack till Gotland Grönt centrum för tillgång till lokaler.

Share