Höstträff med kontinuitetsskogsbruk

Lördagen den 6 oktober träffades 19 glada entusiaster på Skogskällingars höstträff som denna gång hölls i Gothem och Hörsne. Dagen bjöd på strålande soligt höstväder och vi fick verkligen en chans att njuta av skogen.

Temat för i år var kontinuitetsskogsbruk och dagen inleddes i Gothems bygdegård med en kort introduktion till denna skogsbruksform. Därefter åkte vi ut till ett skogsskifte i Hörsne och diskuterade förutsättningarna för kontinuitetsskogsbruk i praktiken, både med gruppövningar och tillsammans. Många frågor kom upp och det blev lärorika och bra diskussioner som väckte tankar. De som höll i både information och övningar var Arne Pettersson från Skogsstyrelsen och markägare Bo Hammar. Dagen avslutades givetvis med korvgrillning och kaffekokning ute i skogen, där vi fick chans att prata om dagens intryck.

Share

Ett svar på ”Höstträff med kontinuitetsskogsbruk”

Kommentarer inaktiverade.