Strålande aprildag i Ekeby

Årsmötet den 26 april bjöd på riktigt vackert väder, varmt och soligt. Vi samlades runt en kopp kaffe hos Inger Arvidsson vid Lindarve i Ekeby där hon tillsammans med föreningens ordförande Anette hälsade oss välkomna. Med under dagen fanns även Eva från Tjuls plantskola, hon berättade om sin verksamhet – från frö till tallplanta. Mycket spännande, får bli ett studiebesök på plantskolan framöver!
image

Så var det dags att bege oss ut i skogen.
image

Medelboniteten på fastigheten är hög (med gotländska mått), kolla bara in den här jättetallen!

Ingers man Ulf demonstrerade deras Terri, en liten smidig bandgående skotare. Tar sig fram nästan överallt men är väldigt skonsam och perfekt för känsliga marker.
image

image

Skogsturen gick vidare till en föryngring. Här hade Inger och Ulf testat olika markberedningsmetoder, både högläggning och invers med grävmaskin. På de dryga fem hektaren hade de även fått till en bra ståndortsanpassning och planterat både tall, gran och björk.
image

Tillbaka på gården bjöds vi på god smörgåstårta och därefter följde årsmötesförhandlingarna.

Anette och Anna avgick från styrelsen, de har båda gjort ett fantastiskt jobb och tackades av med blomma och en bok.

Dagen avslutades med kaffe och skogshuggarkaka!
image

Share